top of page

Het spel zit op de wagen

Hier is hij dan, de officiele blog van Sjarabang. Op deze blog zal alles te lezen en te zien zijn over het straattheaterproject ''Het spel zit op de wagen''.

Voor de mensen die niet precies weten wat het straatproject inhoudt, Sjarabang is de Mechelse bewerking van het woord 'char-à-bancs'. Een char-à-banc is een platte

wagen waar vroeger acteursgezelschappen mee rondreisden van stad tot stad. Eens bestemming bereikt, werden de banken van de kar geladen, het decor recht getrokken en het spel zat op de wagen!

En dat is nu precies wat wij vanaf september 2014 willen gaan doen, in een modern jasje gegoten én met mensen met en zonder beperking samen. We willen niet alleen straattheater brengen, maar ook nog heel wat spektakel daarrond verkopen: muziek, dans, beeldende kunst, .... . Bovendien wordt er een filmploegje aan dit project verbonden. In mei-juni 2015 moet dit spektakel voor de eerste keer de baan op kunnen.

Het project is officieel op 3 september begonnen met een startmoment. Hier werd het project uitgelegd en was er de gelegenheid om vragen te stellen. Het startmoment werd goed bezocht en er zijn al veel aanmeldingen gekomen van mensen die willen dansen, acteren, muziek willen maken, of willen helpen aan de technische kant. Toch is er nog altijd plek voor meer mensen, dus, bent u geïnteresseerd in dans, toneel, muziek, beeldende kunst, film of techniek, neem dan contact op met ons!

bottom of page