top of page

Het repeteren gaat door!

De repetities gaan in volle vaart verder, we hebben nu al drie repetites gehad.

In de tweede repetitie hebben we, na wat opwarmoefeningen gedaan te hebben, kennis gemaakt met verschillende personages, die we uit moesten beelden in tweetallen. Het waren hele interessante personages met veel herkenbare karaktertrekken. We hebben ze allemaal uitgebeeld zodat we een beetje te weten kwamen wat we leuk vonden om te spelen en wat we wat minder leuk vonden om te spelen.

Na de kennismaking moesten we één personage uitkiezen om op het podium te laten zien aan de rest. Het was een erg leuke en leerzame repetitie.

Vorige week hebben we de derde repetitie gehad, we begonnen gelijk goed, we kregen namelijk een mooi optreden van Sis met zijn concertina. Na het optreden liep de regisseur de personages van de week ervoor nog even na, zodat iedereen zijn geheugen weer opgefrist werd. Toen was het tijd voor het opwarmen, oefeningen als elkaar spiegelen waren weer een groot succes.

Deze repetitie gingen we iets dieper in op personages naspelen, de volgende opdracht was namelijk om Roodkapje na te spelen in groepen van vier of vijf personen. Dit was erg leuk om te zien, iedereen ging er vol enthousiasme voor en er kwamen hele leuke optredens uit voort. Na het oefenen moesten de groepen namelijk hun toneelstukje laten zien aan de rest en het publiek leefde erg mee, wanneer het grappig was ging brulde iedereen van het lachen, en met spanning reageerde iedereen geschokt.

Aan het einde van de repetitie werd het verhaal van Romeo en Julia helemaal uitgelegd, nu weet iedereen hoe het tragische liefdesverhaal in elkaar steekt. We hebben zin om het te spelen! Dit was, vond ik, de leukste repetitie tot nu toe, ik ben erg benieuwd naar de volgende!

(Nadia Huisman, stagiaire)

repetitie.jpg

bottom of page